Etelä-Euroopan tunnelmaa Varsinais-Suomeen

- Halusimme helpon pihan, jossa on selkeät polut kulkemista varten. Helppohoitoisuudesta huolimatta halusimme, ettei piha ole tasainen pelto, vaan siinä on ilmettä, kertoo Tuire Sirén, jolle KK-Kivetys toteutti pihaprojektin kesällä 2012.

Suunnitelma pihasta oli tehty jo etukäteen puutarhurin kanssa, mutta vaihtoehtoja toteuttajaksi oli monia. Lopulliseen valintaan vaikutti ratkaisevasti KK-Kivetyksen osaaminen luonnonkivien kanssa.

- Olen sisustuslehtien suurkuluttaja ja ostan vähintään viisi ulkomaalaista sisustuslehteä viikossa. Tiesin tarkkaan minkätyylistä kiveä haluan ja kun puutarhurimme näytti esitettä Nilsiän kivestä, olin heti myyty.

- KK-Kivetyksestä kuulin puutarhuriltamme ja kävin Turun Puutarhamessuilla heidän osastollaan tutustumassa. Keskustelujen ja mallikuvien myötä vakuutuin KK-Kivetyksen osaamisesta luonnonkivien parissa.

Pariskunnan pihalta otettiin kaikki vanha maa pois ja tehtiin pohjustustyöt. Kivipolkujen lisäksi pihaan istutettiin runsaasti kasvillisuutta, muun muassa havuja. Matkan varrella pihaprojekti laajeni sen verran, että ulko-oven edustalle tehtiin myös kuisti ja portaat.

Kaunista kotimaista kiveä

Pihaprojektin keskipisteenä oli alusta alkaen kivimateriaali; Ikikiven valmistama Nilsiän kvartsiitti.

- Luonnonkivi on kaunista, persoonallista ja kulutusta kestävää. Kaiken lisäksi meidän pihassa käytetty kivi on vielä kotimaista, Sirén iloitsee.

- Suomessa on neljä vuodenaikaa, jotka vaihtavat pihan ilmettä. Myös luonnonkiven luonne ja värit vaihtuvat vuodenaikojen mukaan; kivi on eriväristä sateella kuin kesäkuumalla, hän jatkaa.

Sirén on ollut kivivalintaansa erittäin tyytyväinen; kivi on kauniisti sommiteltu ja pysyy hyvin paikallaan – ei horju eikä huoju. Kivipolkuja pitkin on mukava kävellä ja ne on myös helppo pitää puhtaina.

Upea piazza

Kaikki kasvit eivät tätä haastattelua tehtäessä olleet vielä kasvaneet täyteen mittaansa, mutta piha näyttää jo nyt upealta.

- Vaikka mustaa multaakin oli vielä näkyvillä ja kasveja oli vähemmän, piha ei silti ole kovan näköinen. Kivi pehmentää pihan ilmettä ja antaa sille samalla myös persoonallisuutta.

Valmis piha on saanut kehuja myös Sirénin ystävättäriltä.

- Laitoin kännykällä kuvia valmiista pihasta ystävättärilleni ja neljältä sain vastauksen, joka alkoi sanalla "upea". Eräs ystävättäreni totesi myös, että "Tuire, eihän sinulla ole pihaa, sinulla on piazza", Sirén naurahtaa.

Valmiissa pihassa onkin etelä-eurooppalaista henkeä, vaikka materiaalit – sekä kivi että havut – ovat puhtaasti kotimaisia tuotteita.

- Olen itse Nizzan ja Monacon ihannoija, joten kansainvälinen tunnelma omassa pihassa on ihanaa.

"Parempi kuin osasin kuvitella"

Pihaprojekti onnistui Sirénin mielestä yli odotusten.

- Olen itse visionääri ja osasin melko hyvin nähdä jo etukäteen, millainen pihasta tulee. Silti pihasta tuli parempi kuin osasin kuvitella.

- Pihan valmistuessa kävin itku silmässä kiittämässä KK-Kivetyksen työmiehiä mahtavasta työstä, Sirén muistelee.

KK-Kivetys hoiti työnsä ripeästi ja ammattitaitoisesti.

- Pojat tekivät pitkää päivää niin helteellä kuin sateessakin. Heistä näki, että osaavat tehdä työnsä, eikä minulla ollut huomauttamista mistään. Kaiken lisäksi pojista tuli projektin aikana minulle ystäviä.

Sirénin mielestä asiakkaan informoiminen työn etenemisestä oli huippuluokkaa.

- Esimerkiksi polkua tehdessä sain välillä käydä testaamassa, onko polulla varmasti hyvä kävellä. Mitään ei tehty pimennossa, vaan aina otettiin huomioon asiakastyytyväisyys ja minut pidettiin mukana läpi pihaprojektin, Sirén toteaa.

  • IMAG0278
  • IMAG0279

« siirry takaisin referenssilistaukseen

Kysy ratkaisuistamme juuri sinun kodillesi ja pihallesi.

Soita 040 502 5612

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.