Helppohoitoinen piha arvokiinteistölle Kemiön saareen

KK-Kivetys uudisti yli 100 vuotta vanhan ja arvokkaan rakennuksen piha-alueen elokuussa 2012 Kemiön saaressa.

- Rakennuksen edesmennyt asukas oli innokas puutarhanhoitaja ja iso piha olikin täynnä kasvillisuutta. Runsaskasvista pihaympäristöä vaikea hallita ja halusimme pihasta helppohoitoisemman, kertoo anonyyminä pysyttelevä asiakas.

Pihaprojekti alkoi jo aiemmin eri pihasuunnittelijan kanssa.

- Tilasimme suunnitelman toisaalta, mutta kävikin ilmi, ettei pihasuunnittelijalla ollut toteuttajaa näin isolle suunnitelmalle. Etsimme osaajaa Turun seudulta ja netistä löysimme KK-Kivetyksen, joka on tehnyt paljon töitä myös rannikolla.

Lopullisesti KK-Kivetyksen taidoista sai vakuuttuneeksi heidän näkemyksensä ja käyttämänsä tyyli.

- KK-Kivetyksellä oli kokemusta sekä rannikolla työskentelystä että luonnonkivillä rakentamisesta. KK-Kivetys on tehnyt aiemminkin isoja projekteja ja erottui siinäkin suhteessa edukseen kilpailijoistaan, asiakas muistelee.

Aiemman pihasuunnittelijan tekemää suunnitelmaa muokattiin vielä KK-Kivetyksen kanssa ja saatiin pihasta mahdollisimman helppohoitoinen ja silti moni-ilmeinen.

- Ensimmäinen suunnitelma menikin tavallaan vähän hukkaan, kun oltaisiin voitu suoraan käyttää ammattitaitoista KK-Kivetystä ja saada kaikki palvelut samasta osoitteesta, asiakas kertoo.

Selkeämpi piha-alue viidessä viikossa

- Projekti oli iso, koska koko piha-alue selkiytettiin. Kaikkineen aikaa kului viitisen viikkoa.

Pihasta poistettiin kaikki yksittäiset puut ja pensaat. Kasveista karsittiin pois kaikki ne, jotka olivat huonokuntoisia tai alkaneet villiintyä; kaikkineen melkein puolet kasveista poistettiin. Osa kasveista myös siirrettiin toiseen paikkaan pihassa ja ryhmiteltiin uusiin kokonaisuuksiin.

Myös nurmikentät yhtenäistettiin ja piha sai koristeekseen uudet kiviportaat. Pihaprojektissa sijoitettiin myös kiveykset kulkemaan ympäri taloa. Kivenä pihassa käytettiin sekä Nilsiän liuskekiveä että rantakiven näköistä seulanpääkiveä.

- Betoniset laatat menneiltä vuosilta vaihdettiin luonnonkiveen. Nilsiän kivi on paljon kauniimpaa ja sopii hyvin sekä luontoon että vanhaan historialliseen rakennukseen, asiakas pohtii.

Saumatonta yhteistyötä

Yhteistyö KK-Kivetyksen kanssa toimi asiakkaan mielestä erittäin hyvin.

- Mikko soitti aina, jos ilmeni jotain uutta – aiemmista suunnitelmista poikkeavaa tai lisämaksua vaativaa – joten matkan varrella ei tullut yllätyksiä sen suhteen. Hinta toki nousi arvioidusta, mutta esimerkiksi kiviportaita ei ollut alkuperäisessä suunnitelmassamme.

Erittäin hyvää asiakkaan mielestä oli myös se, että KK-Kivetyksellä oli niin saumaton yhteys puutarhureihin ja he toimivat koko ajan yhteistyössä. KK-Kivetyksen käyttämä puutarhuri ymmärtää asiakkaan mielestä ympäristön arvon ja hän osasi tehdä saaristotyyliin sopivan suunnitelman.

- Meidän ei tarvinnut ottaa useita eri toimijoita pihan kunnostukseen, vaan saimme kaikki tarvitsemamme palvelut samasta osoitteesta; niin kivet, puutarhurin, kasvit kuin rakennusmiehetkin.

KK-Kivetys vakuutti tämän asiakkaan työn laadustaan niin, että hän aikoo käyttää KK-Kivetyksen palveluita myös seuraavissa mahdollisissa pihaprojekteissa.

  • 20120809_172527
  • 20120815_140944
  • 20120815_141004
« siirry takaisin referenssilistaukseen

Kysy ratkaisuistamme juuri sinun kodillesi ja pihallesi.

Soita 040 502 5612

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.