Luonnonkivi – luonnollinen valinta

Luonnonkiveä on käytetty rakentamisessa kautta aikojen, ja sen käyttö myös yksityisrakentamisessa on ilahduttavasti viime vuosina lisääntynyt. Kun rakentamisessa halutaan panostaa laatuun ja ympäristöystävällisyyteen, luonnonkivi on mainio materiaali.

Ensimmäisiä mielikuvia luonnonkivirakentamisesta ovat monelle näyttävyys, laatu ja kestävyys – hyvin positiivisia asioita. Luonnonkivellä on kuitenkin myös muita hyviä ominaisuuksia, jotka sopivat hyvin nykyaikaiseen arvomaailmaan.

Katsetta ja kulutusta kestävä laatumateriaali

Luonnonkivi on järkevä ja varma valinta. Se kestää monella eri tasolla: konkreettisesti olemalla kulutusta kestävä, ja toisaalta olemalla ajaton ja tyylikäs materiaali.

Suomalainen kivi on hyvä esimerkki erittäin kestävästä luonnonkivestä. Se ei kaipaa huoltoa, ei kerää kosteutta ja on helposti puhdistettava.

Kestävyyden lisäksi kauneus on luonnonkiven ehdottomia valtteja. Luonnonkiviä käytettäessä lopputulos on aina yksilöllinen ja uniikki. Luonnonkivi ei myöskään mene koskaan pois muodista.

Luonnonläheinen ja ympäristöystävällinen rakennusaines

Moniin muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna luonnonkiven etu on sen ympäristöystävällisyys. Kivi on aina ollut olemassa, joten sen käyttöön saaminen ei monien muiden materiaalien valmistamisen tapaan kuormita luontoa tai aiheuta päästöjä. Kiven hiilijalanjälki on pienempi kuin esimerkiksi betonin.

Luonnonläheisyys näkyy tietysti myös silmällä katsottuna. Luonnonkivi sopii maisemaan kuin maisemaan – yhtä hyvin maaseudulle kuin kaupunkiinkin.

Luonnonkiven monipuoliset käyttömahdollisuudet

Suomalaisissa kodeissa luonnonkiveä käytetään usein erilaisiin pihakivetyksiin ja takkoihin. Käyttömahdollisuuksia on kuitenkin paljon enemmän, lähes rajattomasti. Luonnonkivi materiaalina sopii sekä sisätiloihin että pihalle.

Sisätiloissa luonnonkivi toimii hyvin tehosteena ja esteettisenä elementtinä, kun sitä käytetään vaikka yhden seinän koristeluun. Kivipinta on myös monissa kodin pinnoissa käytännöllinen ratkaisu. Esimerkiksi eteisen lattiassa tai keittiön tasoissa luonnonkiven kosteudenkestävyys ja puhtaanapidon helppous pääsevät oikeuksiinsa.

Luonnonkiven käyttö rakennuksen julkisivussa ja pihan elävöittämisessä antavat persoonallisen leiman koko pihapiirille. Kivielementit ovat pihallakin helppohoitoisia ja tekevät puutarhasta tyylikkään myös niinä vuodenaikoina, kun viheristutukset eivät kukoista.

Luonnonkivi nostaa kodin arvoa

Luonnonkivi on pysyvä sijoitus kodin ja pihan laatuun, kauneuteen ja toimivuuteen. Se tekee arvokkaan vaikutelman, mutta itse asiassa se on kustannuksiltaan melko kohtuullinen.

KK-Kivetys on valmis toteuttamaan kanssasi luonnonkivistä monenlaiset ideat – ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä!

« siirry takaisin referenssilistaukseen « takaisin edelliselle sivulle

Jätä kommentti:

Kysy ratkaisuistamme juuri sinun kodillesi ja pihallesi.

Soita 040 502 5612

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.