Onnistunut piha ammattilaisen voimin

Piharakentaminen on palkitsevaa hommaa, mutta se voi yllättää monet työläydellään ja monimutkaisuudellaan. On otettava huomioon paljon muutakin kuin se, mille kohdalle pihaa mikäkin kasvi ja kivi tulee.

Pihan suunnittelu ja pohjatyöt

Kaikki alkaa suunnitelman tekemisestä. Valitaan halutut elementit pihaan ja muodostetaan niistä toimiva kokonaisuus. Erittäin tärkeä osa pihan suunnittelua on kuitenkin myös pohjatöiden tarpeen kartoittaminen, mikä voi usein jäädä omatoimiselta piharakentajalta muistamatta.

Pohjatöiden tarve riippuu paljon tontin maaperästä, pinnan muodoista ja siitä, millaisia elementtejä pihaan on suunniteltu laitettavaksi. Voidaan joutua vaihtamaan maamateriaalia toimivampaan tai muokkaamaan pohjaa suunnitelmaan sopivaksi.

Helpointa ja edullisinta tietysti on tehdä pihasuunnitelma mahdollisimman pitkälti tontin olemassa oleviin resursseihin mukauttaen.

Kivetyspintojen ja kasvillisuuden suunnittelu

Kivetysten suunnittelussa ja toteutuksessa täytyy ulkonäköseikkojen lisäksi huomioida toiminnalliset seikat kuten kantavuus ja veden ohjaus. Kivetyspintoja toteutettaessa täytyy varmistua kallistusten oikeasta suunnasta, jottei sadevesi jää seisomaan vääriin paikkoihin.

Pihaan istutettavien kasvien suhteen ammattilaiselta saa monipuolista neuvontaa ja apua. Sen lisäksi, että mietitään kasvivalintoja maaperään tai ympäristöön soveltuvuuden kannalta, on myös järkevää ottaa huomioon esimerkiksi puutarhan ylläpidon vaatima työmäärä jatkossa.


Ammattilainen hommiin – säästöä monessa suhteessa

Usein on vaikeaa ennakkoon arvioida, kuinka paljon pihan remontoimiseen menee aikaa. Pääpiirteissään juttu on kuitenkin näin: työ, johon omatoimiselta viherpeukalolta menee koko kesäloma, hoituu ammattilaisilta viikossa.

Ajan ja vaivannäön säästämisen lisäksi voit säästää myös kuluissa, sillä omakotitalossa ja vapaa-ajan asunnossa piha-alueella tehtävät korjaus- ja perusparannustyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin.

« siirry takaisin referenssilistaukseen « takaisin edelliselle sivulle

Jätä kommentti:

Kysy ratkaisuistamme juuri sinun kodillesi ja pihallesi.

Soita 040 502 5612

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.