Pihan vuodenajat – riesa ja rikkaus

Suomen neljä vuodenaikaa asettavat haasteita piharakentamiselle. Monia omaan pihaan panostavia harmittaa se, että kesän kukoistus jää täällä niin lyhyeksi. Puutarhan vehreästä hehkusta ei ehdi nauttia kovinkaan kauan, kun on taas jo ankea syksy. Raaskiiko pihaan panostaa, kun kesä on niin lyhyt?

Kasvillisuuden suunnittelulla kesä pidemmäksi

Kasvivalinnoilla on suuri merkitys siihen, miten pitkään värikäs kausi pihamaalla kestää. Pihassa kannattaa hyödyntää eri kasvien erilaiset kukinta-ajat ja ominaisuudet ja luoda näin mielenkiintoinen ympäristö koko vuodeksi.

Kukintojen lisäksi myös kasvien lehdet voivat tuoda väriloistoa pihamiljööseen. Havukasvit taas ovat vihreitä vuoden ympäri.

Piharakentamisella ryhtiä puutarhaan

Monipuolisia piharakentamisen keinoja hyödyntämällä pihasta voi saada parhaat puolet esiin. Voisi ajatella, että piharakentamisella saadaan aikaan pihan runko, ja mitä mielenkiintoisempi se on, sitä paremmalta se näyttää kaikissa väreissä. Piharakentamisella on aina ryhdistävä vaikutus pihaan.

Kokonaisuuden järkevällä suunnittelulla piha saadaan näyttämään tyylikkäältä kaikkina vuodenaikoina. Kun kesän vihreys katoaa, voi huomion keskipisteeksi nousta jokin muu elementti kuten näyttävät portaat tai jykevä muuri.

Käytännöllisyys vuodenaikojen vaihdellessa

Oman pihan ympärivuotisia käyttömahdollisuuksia voi edistää huomattavasti tekemällä fiksuja piharakentamisen ratkaisuja. Esimerkiksi hyvin suunnitellut kulkureitit helpottavat liikkumista talvella, eikä pihan tarvitse lojua käyttämättömänä puolikasta vuodesta.

Piharakentamisella pystytään vaikuttamaan myös siihen, ettei piha ole keväisin pelkkää vetelää löllöä, josta on pysyttävä mahdollisimman kaukana. Oikealla pohjamateriaalivalinnalla ja vaikka laatoituksilla piha saadaan toimivaksi silloinkin.

Apua piharakentamisen ammattilaiselta

Jos haluat ottaa pihastasi enemmän irti ja pidentää kesäkauttasi kuukaudella tai parilla, ota yhteyttä KK-Kivetyksen osaaviin tekijöihin. Kun kerrot, mitä sinä pihaltasi haluat, niin me yritämme toteuttaa sen parhaalla mahdollisella tavalla!

« siirry takaisin referenssilistaukseen « takaisin edelliselle sivulle

Jätä kommentti:

Kysy ratkaisuistamme juuri sinun kodillesi ja pihallesi.

Soita 040 502 5612

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.